Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

4 redenen waarom je Griekenland moet bezoeken tijdens je wereldreis

Staat er een wereldreis in de agenda of op je verlanglijstje? Dan mag je Griekenland zeker niet overslaan. Het land heeft namelijk alles: van aangename temperaturen tot idyllische plekken.

Wellicht ben je bekend met de klassieke avonturenroman De reis om de wereld om in de 80 dagen van de Franse schrijver Jules Verne. De steenrijke hoofdpersoon Phileas Fogg gaat in dit boek uit 1873 de weddenschap aan dat hij in 80 dagen om de wereld kan reizen.

Zijn reis wordt anno 2020 nog regelmatig gebruikt als inspiratiebron. Zo worden er in het onderzoek genaamd De reis om de wereld in 80 uur realistische routes uitgestippeld voor wie de reis wil recreëren. Deze routes bewijzen je Fogg’s route vandaag de dag al in 3,3 dag kunt afleggen, mits je het vliegtuig neemt.

Hoewel Fogg zelf geen stop maakte in Griekenland, deed BBC-reisprogrammamaker Michael Palin dat wel in zijn reis gebaseerd op het boek. Wellicht moet je er dan wel een aantal dagen aanplakken, maar hieronder vind je 4 redenen waarom dat het waard is.

De kans op goed weer is groot

Je krijgt tijdens je wereldreis ongetwijfeld te maken met wisselende temperaturen, maar in Griekenland kun je ervan uitgaan dat de zon zich laat zien. Je kunt er over het algemeen van maart tot oktober genieten van goed weer. Je hoeft echter niet bang te zijn dat het een typische zon-, zee- en strandvakantie wordt. Door de rijke historie van het land, biedt Griekenland veel meer dan dat.

Griekenland heeft een rijke keuken

Het is onvermijdelijk dat je niet in elk land even blij wordt van de lokale eten. Daar hoef je je in Griekenland nauwelijks zorgen over te maken, want het eten stelt vrijwel nooit teleur. Het land heeft een typisch mediterrane keuken, met eeuwenoude recepten en tradities, waarbij je de liefde voor eten goed kunt proeven.

Je hoeft er niet te diep in de buidel te tasten

Een wereldreis is niet goedkoop, dus is het verstandig om bestemmingen te kiezen die fijn zijn voor de portemonnee. Als je naar Griekenland gaat, kun je de kosten binnen perken houden. Zolang je niet in het hoogseizoen gaat en je vooraf goed inleest, is Griekenland verrassend betaalbaar.

Het is een mooi en veelzijdig land

Door de pittoreske dorpjes met witte huizen, de langgerekte zandstranden en het azuurblauwe water heb je aan sprookjesachtige decors geen gebrek in Griekenland. Wil je een paar jaloersmakende kiekjes schieten voor het thuisfront, dan zit je in het Zuid-Europese land in ieder geval goed.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland