Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Dit zijn de mooiste plekken om te zeilen in Griekenland


Griekenland is een heerlijke vakantiebestemming. Dit land heeft namelijk een aangenaam klimaat, mooie eilanden, prachtige stranden en uiteraard lekker eten. Er is dus voor ieder wat wils! Vooral als je van zeilen houdt, is Griekenland een paradijs te noemen. Hieronder hebben we alvast de mooiste bezienswaardigheden en hotspots voor je op een rijtje gezet. Deze mag je dus echt niet missen als je met de zeilboot door Griekenland reist!

Liefhebbers van boten en zeilen kunnen hun geluk niet op in Griekenland, want de kustlijnen zijn lang en daarnaast zijn er heel veel eilandjes en baaien die je aan kunt tikken. Het land organiseert dan ook veel zeilwedstrijden en regatta’s. Een boot huren Griekenland is dus echt een aanrader om dit land te ontdekken. Begin je zeilvakantie in Athene, Kreta of Santorini.

Steden bezoeken

Griekse steden bieden een unieke combinatie van historie en een bruisend en modern stadsleven. De meeste steden zijn daarnaast ook nog eens omgeven door mooie natuur, dus het is niet gek dat het geliefde vakantiebestemmingen zijn! Naast de hoofdstad Athene zijn er ook een aantal andere leuke steden die echt de moeite waard zijn. Denk aan Kavala, Thessaloniki en Halkidiki. Vergeet trouwens ook de kleine dorpjes niet. Overal is een rijke geschiedenis te ontdekken!

Eilanden afgaan

Griekenland heeft uiteraard ook veel mooie eilanden. In totaal zijn het er meer dan 3000 (waarvan 270 bewoond), dus de keuze is ruim! Bekende eilanden zijn Kreta en Santorini, maar er zijn ook minder bekende zoals Folegandros die ook zeker de moeite waard zijn. Er zijn veel vaarroutes mogelijk, dus zoek van tevoren uit welke jou het meest aanspreekt. Een bekende route is bijvoorbeeld Volos – Skiathos – Skopelos – Alonissos – Skyros – Kymi – Istiaia – Volos (een rondje dus).

Baaien en stranden

In Griekenland vind je veel verschillende kustlijnen en stranden. Zo zijn er witte zandstranden, maar ook zwarte vulkanische stranden. Daarnaast zijn er ook veel baaien en rotsen langs de kust. Een bekend strand is bijvoorbeeld het Navagio strand in Zakynthos. Dit strand heeft prachtig blauw water en hoge rotsen van 200 meter. Dit zorgt voor een spectaculair beeld! Andere mooie stranden vind je onder andere op Corfu, Rhodos en Milos.

Waarop letten als je tijdens het hoogseizoen gaat zeilen in Griekenland?

Ga je in het hoogseizoen naar Griekenland? Dan zijn er een aantal dingen waar je op dient te letten om je vakantie zo fijn mogelijk te laten verlopen:

  • De drukste plekken zijn Lefkas, de Saronische eilanden en Corfu. Als je niet van mensenmassa’s houdt, dan kun je deze plekken dus beter vermijden.
  • Veel toeristen varen liever niet rond de eilanden Ros, iOS, Santorini, Mykonos, Rhodes, Lesvos. Dit is ook vanwege de drukte.
  • Vaar je op de Egeïsche Zee? Houd dan rekening met de Meltemi winden. Deze zijn niet alleen erg vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk als je geen ervaren zeiler bent.
  • Tijdens het hoogseizoen zijn alle musea, tavernes en thermale bronnen geopend.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland