Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Ecotoerisme in Kos


Nu we regelmatig kreten als “save the planet” zien opduiken, gaan mensen niet alleen nadenken over de manier waarop ze leven, maar ook over de manier waarop ze reizen. Ecotoerisme past in dit opzicht helemaal in het plaatje van milieubewust en duurzaam reizen en verblijven op de bestemming van je reis. Kos, een van de bekendste en populairste bestemmingen in Griekenland, is een eiland waar je als toerist op duurzame wijze van ecotoerisme kunt genieten. Het eiland telt verschillende accommodaties die met recht en reden als ecologisch mogen bestempeld worden.

Ecotoerisme accommodaties op Kos

Er zijn op het eiland heel wat accommodaties te vinden die het milieu, de cultuur en de omgeving in het algemeen een warm hart toedragen. We hebben het dan niet alleen over accommodaties die gelegen zijn in het groen maar die ook net dat stapje verdergaan. Hier een mooi voorbeeld, maar er zijn nog tal van andere ecologische accommodaties op Kos te vinden.

  • Het Astir Odysseus Resort & Spa: Dit is waar ecotoerisme op een eiland zoals Kos om draait. Een prachtige plek die alles in het werk stelt om zo ‘groen’ mogelijk haar gasten te ontvangen. Zo voldoet het hotel aan alle duurzame ISO-standaarden en worden enkel activiteiten aangeboden met respect voor milieu, cultuur en de plaatselijke bevolking. Elk jaar houdt het hotel ook enkele ‘open dagen’. Tijdens deze dagen krijgen kinderen de kans om te zien hoe het hotel bijdraagt aan de bescherming van het milieu. Daarnaast worden er ook boom-plant-activiteiten georganiseerd.

Enkele natuurlijke pareltjes op Kos

Bij ecotoerisme draait het niet alleen om duurzame accommodatie, maar ook om het milieubewust bezoeken van de natuurlijke schoonheden van het Kos. Dankzij bezoeken aan de mooiste natuurlijke plekjes van het eiland worden toeristen zich bewust van de pracht en praal en zullen ze ook meer geneigd zijn om er zorg voor te dragen. Op Kos bestaat de mogelijk om volgende plekken met een gids te bezoeken. Deze vertelt je graag alles over de fauna en flora van het eiland:

  • Alykes Tigaki Moerassen: Ooit een plek waar zout werd gewonnen, zijn de zoute moerassen nu een plek waar pelikanen, flamingo’s en zeeschildpadden hun thuis hebben. De Alykes Tigaki moerassen zijn een van de beschermde natuurgebieden op Kos.
  • Dikeos: De Dikeos is met haar 846 meter de hoogste berg van het eiland. De berg is bedekt met heerlijke ruikende naaldbomen en vormt een afwisseling van bossen, kliffen en ravijnen. Je vindt er een rijke flora en tal van roofvogels.
  • Het bos van Plaka: Vlakbij het dorp Antimachia ligt het Plaka-bos. Het is een oase van rust waar pijnbomen weelderig tieren en een bron voor vers en fris water zorgt. Speciaal aan het bos is ook de aanwezigheid van een groeiende populatie prachtig uitziende pauwen.

Met iVisa naar Kos

Voor Kos heb je als Europese reiziger in principe geen visum of paspoort nodig. Waar wel rekening mee moet worden gehouden, zijn de Covid-maatregelen die op het moment van je reis gelden. Ivisa kan je in deze helpen met het zogenaamde Passenger Locator Form. Het PLF voor Griekenland is een verplicht document dat iedere reiziger bij zich moet hebben als hij of zij Griekenland wilt bezoeken. Op deze manier kunnen de Griekse authoriteiten de verspreiding van het Covid-19 virus monitoren en kunnen ze reizigers bij een eventuele besmetting traceren en contacteren.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland