Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Kreta – een magisch eiland om te ontdekken


Kreta is een favoriete bestemming voor velen. Niet alleen vanwege de fantastische stranden, het heldere blauwe water en het aangename klimaat, maar er is ook veel te zien en te doen op het eiland. Kreta heeft alles te bieden wat een toerist zoekt. Beleef een geweldige Kreta vakantie met onze tips!

Genieten van een vakantie op Kreta begint bij het hebben van een goede thuisbasis waar je na elke uitstapje weer heerlijk naar terug kunt keren. TIP; Verblijf tijdens je vakantie op Kreta in een privé vakantiehuis! Belvilla heeft een groot aanbod aan prachtige vakantiehuizen op Kreta. Heerlijk slapen in een sfeervol vakantiehuis en daarnaast genieten van alles wat Kreta te bieden heeft. Een idealere vakantie is er niet!

Wat kan je doen tijdens je verblijf op Kreta?

Het eiland biedt een schat aan fantastische ervaringen en bezienswaardigheden. We hebben hieronder wat tips samengesteld om je te helpen je reis te plannen!

1. Hiken in de Samaria Kloof

De Samaria-kloof is een van de langste kloven van Europa en is ook een van de mooiste gebieden die je kunt ervaren als je naar Kreta reist. Trek je wandelschoenen aan en beleef een fantastische en unieke ervaring door de 16 km lange route door de kloof te bewandelen. Een flinke hike, maar het wandelpad is uitstekend en de uitzichten zijn majestueus. Rond het ravijn groeien zeldzame bloemen en andere planten, en als je geluk hebt, kun je de zeldzame wilde geiten Kri Kri ontmoeten. De wandeling kan 4-8 uur duren, afhankelijk van hoeveel pauzes je neemt. Vind je deze hike te lang, dan zijn er ook nog kortere wandelingen te maken in diverse andere kloven op het eiland.

2. Het roze strand van Elafonissi

Ver weg van de drukke vakantieplekken van Kreta, kan je heerlijk ontspannen in het zuidwesten van het eiland op een van ‘s werelds mooiste stranden. Het strand is omgeven door bergen en biedt prachtige lagunes met het helderste water dat je maar kunt bedenken. Het speciale aan het Elafonissi-strand, is het zand dat verandert in de mooiste roze tinten. Daarom wordt het strand ook wel het Roze Strand genoemd. De kleur is te danken aan de miljoenen zeeschelpen in het zand. Samen met het turkooisblauwe water biedt dit een buitengewone strandervaring.

3. Schildpadden spotten in het meer van Kournas

Wil je eens wat anders doen? Ga naar dan naar het meer van Kournas. Dit is een mooi, azuurblauw zoetwatermeer. Hier kan je een waterfiets huren en schilpadden spotten die in dit heldere water wonen. Het water is zo schoon dat je ook enorme vissen kunt zien.

4. Bezoek de hoofdstad Heraklion

Als je op Kreta bent, mag je de hoofdstad Heraklion niet missen. Het is de grootste stad van Kreta. Maak hier een wandeling langs de enorme verdedigingsmuren (ongeveer 4 km lang). Of breng een bezoek aan het Venetiaanse arsenaal en de haven en het gerestaureerde fort van Koules . Een aanrader is een bezoek aan het archeologisch museum. Een must see is de indrukwekkende archeologische vindplaats Knossos, dat 5 kilometer buiten Heraklion ligt.

5. Maak een boottocht naar Chrissi eiland

Boek een onvergetelijke boottocht naar Chrissi, een van de meest zuidelijke eilanden in de Middellandse Zee. Je vaart 45 minuten lang door de Libische Zee en hebt misschien het geluk om meeuwen en dolfijnen te spotten tijdens je overtocht. Vervolgens ga je voor anker met uitzicht op prachtige witte zandstranden! Je komt terecht in een verbazingwekkend natuurreservaat wat beroemd is om haar unieke “wilde en eenzame” schoonheid. Je kunt hier zwemmen en snorkelen of genieten van de vredige natuurlijke omgeving.

Dit zijn enkele tips om te doen tijdens je vakantie in Kreta. Maar, er is nog veel meer te doen en te ontdekken op dit magische eiland. Kreta is een eiland van dromen waar je kunt ontspannen en genieten van al het moois wat dit eiland te bieden heeft. Veel plezier op deze fantastische bestemming met duizend gezichten en laat je verleiden door Kreta ’s opmerkelijke erfgoed, zonder de heerlijke gastronomie te vergeten.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland