Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Must-sees uit Kos voor de thuisblijvers


Kos – het Griekse eiland dichtbij Turkije – is populair bij vakantiegangers. Een aangenaam klimaat, lekker eten, prachtige natuur en cultuur met zowel Griekse als Turkse invloeden, het ideale eiland om met de fiets te verkennen. Wat wil een mens nog meer? Het eiland staat bol van de bezienswaardigheden en biedt tal van activiteiten. Hieronder een top drie. En om het plaatje compleet te maken, laat je natuurlijk het thuisfront soms ook even realtime meegenieten. Lees je mee met onze tips?

Van noord naar zuid

1) Een bezoekje aan de dokter? Liever niet natuurlijk op vakantie. Het Asklepion, de plaats waar de eed van Hippocrates (die dokters nog steeds afleggen) voor het eerst werd uitgesproken, is echter wél een aanrader. Je vindt de bezienswaardigheid dichtbij hoofdstad Kos.

2) Ben je een waterrat? Dan blijf je op Kos niet in je resort. Vlakbij Mastichari bevindt zich het Lido Water Park. Een aanrader voor zowel jong als oud. Je kan er gerust een hele dag in doorbrengen en er zijn ook voldoende eetgelegenheden.

3) Wil je het iets rustiger? Dan kan je naar het dorpje Kefalos, helemaal in het zuiden. Het gebergte, een idyllische baai, een windmolen en ruïnes van een kasteel uit de middeleeuwen. Kortom, voor verveling geen tijd.

Deel je vreugde

Laat de thuisblijvers meegenieten en stuur direct leuke foto’s door. Nog leuker is videobellen waarin je de onofficiële eed van Hippocrates aflegt, de heerlijke Griekse maaltijden laat zien en de rust van het dorpje Kefalos overbrengt. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over extra abonnementskosten vanwege internetgebruik in het buitenland.

Kos is binnen de EU, dus je betaalt gewoon net zoveel als je in Nederland doet. Wapen je vooraf wel goed (want je hebt uiteraard voldoende mobiele data nodig). Een mobiel abonnement bestellen is zo gebeurd. Want je wil toch niet dat je smartphone of je abonnement het begeeft net nu je die topper op Kos wil laten zien?

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland