Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Vliegvakantie boeken naar Griekenland

De eerste maand van januari is bijna voorbij, Blue Monday hebben we gehad en het duurt nog een hele tijd, voordat we in Nederland kunnen genieten van de zon en fijne temperaturen.

Een vliegvakantie Griekenland naar de zon is dan iets waar iedereen wel zin in heeft. Momenteel zijn de temperaturen in Griekenland rond de vijftien graden. Vanaf april wordt de twintig graden sowieso weer aangetikt.

Een echte aanrader is het eiland Kos één van de leukere eilanden van Griekenland om te bezoeken.

Hoewel het een toeristisch eiland is, heeft het zeker de Griekse charme behouden. Sfeervol en gemoedelijk, dat is Kos. Het is een mooi en veelzijdig eiland en niet zo druk als de grote broers Kreta en Rhodos.

Voor fijne dagen vol met zon, zee en strand moet u het zuidwesten van dit prachtige eiland bezoeken. Kefalos is bijvoorbeeld één van de mooiste plekken van het eiland voor een stranddag. Na zo’n dagje aan het strand is het goed vertoeven in een Grieks restaurant, waar u de dag afsluit met een goede Griekse maaltijd onder het genot van een retsina. Voor de reiziger die niet zonder het vertrouwde eten kan, zijn er ook restaurants te over met een Europese keuken en ook de bekende fastfoodketens zijn op dit eiland te vinden.

Meer dan alleen een strandvakantie

Voor mensen die meer willen dan alleen een strandvakantie heeft Kos ook van alles te bieden. Bij Embrós Thérme kunt u gratis van een thermaal bad genieten, hiervan komt u echt tot rust. U zult wel even moeten wennen aan de zwavellucht. Cultuur snuiven op Kos? U kunt op dit eiland ontdekken hoe het er in vroeger tijden aan toeging in het Oude Griekenland door het Asklepeion te bezoeken. Bezoek ook zeker de hoofdstad Kos-Stad met haar leuke winkeltjes, mooie Mandraki-haven, het gouverneurspaleis en de Johannietersburcht. Na een wandeling binnen de muren van de burcht kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Kos-Stad.

Uitgaan op Kos

Kos staat bekend om zijn geweldige uitgaansleven. Vooral in Kos-Stad is er veel te beleven in de avond en nacht. De Bar Street in het centrum van de stad en de vele discotheken gelegen aan het Lasmbistrand zijn wijd en zijd bekend onder de jongeren. De gemiddelde leeftijd van de feestgangers op Kos ligt wel wat hoger dan op Kreta. Zin in een Hollandse avond dan moet u naar feestcafé De Hoek van Holland gaan in het westen van de stad. Voor een goede maaltijd kunt u hier ook terecht.

Fietseiland Kos

Kos staat ook bekend als echt fietseiland. Op het eiland zijn veel fietsverhuurbedrijven gevestigd, waar u diverse fietsroutes kunt verkrijgen. Overal op het eiland zijn er goede fietspaden aangelegd.

Voor de recreatieve fietser is de noordkust van Mastichári tot Lambí een mooie route om te fietsen.

Wilt u na het lezen van dit artikel ook een vakantie vieren in Griekenland? Een vliegvakantie last minute boeken naar Kos? Wacht niet langer en regel snel een tripje naar de Griekse zon voor u en uw gezelschap.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland