Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

De mooiste plekjes op Kos om vast te leggen op foto

Het Griekse eiland Kos is zeer populair bij vakantiegangers. Het eiland kent veel groene natuur, maar ook prachtige zandstranden. In de steden en dorpen vind je veel culturele gebouwen en bijhorende verhalen over de geschiedenis van het eiland. Op het eiland zijn zoveel mooie plekjes dat je sowieso je camera niet mag vergeten!

Dikeos
De berg Dikeos torent boven het eiland uit en is de hoogste berg van Kos. De top ligt maar liefst op 846 meter hoogte. Trek zeker je goede wandelschoenen aan want de tocht naar boven is even zwaar. Wel zijn er stenen en stevige wandelpaden aangelegd om het zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken. Vanaf de top van de berg heb je een fantastisch uitzicht over het eiland en de zee rondom het eiland. Dit is zonder twijfel een hele mooie fotoplek!

Paradise Beach
Een andere fotogenieke plek op Kos is Paradise Beach. Als je hier foto’s van ziet, zou je denken dat het misschien een strand is op een ander exotisch continent, maar nee: het is gewoon op Kos. Gegarandeerd dat je hier je mooiste vakantiekiekjes kan schieten. Hoewel het strand toeristisch is, blijft het toch het mooiste zandstrand van Kos. Niet alleen omdat het water zo helderblauw is, maar ook omdat het strand in een prachtige baai ligt met een groene omgeving. Je kan hier dineren in een restaurant met uitzicht op het stand. Tip: de zonsondergang is hier werkelijk waar geweldig en heel mooi om vast te leggen op foto! Je bent waarschijnlijk niet de enige die hier de zonsondergang komt bekijken, maar dat maakt het niet minder mooi.

Zia
Het bergdorpje Zia ligt op de route naar de top van de berg Dikeos. Het bergdorp is overspoeld met toeristen, maar heeft haar klassieke charme nog behouden. Je vindt hier veel taverna’s, restaurants en boetiekjes. Vooral souvenirs shoppen kan je hier goed doen. Daarnaast is het dorpje bekend om de kleurrijke straatjes en pleintjes, waar je mooie foto’s kunt maken. Doordat het dorp al wat hoger ligt richting de top van de berg Dikeos, heb je vanaf het dorp ook een mooi uitzicht op de omgeving.

Kos-Stad
Deze stad is een plek waar je altijd wel iets kan beleven en daarom is dit ook een fotogenieke plek. De stad bruist en leeft, waardoor er genoeg fotomomenten zijn. De vissersbootjes die in de haven dobberen of de lokale bevolking die hard aan het werk is op de vismarkt. Kos-Stad heeft klein centrum, waardoor alles beloopbaar is. Een groot deel van het centrum is auto-vrij, wat nog een groot voordeel is voor je vakantiefoto’s. Zo heb je echt het beeld van een levendige Griekse stad zonder voertuigen. Rondom Kos-Stad is er ook genoeg te doen. Wandel langs de haven of langs de vele winkeltjes. Heb je even genoeg van het wandelen? Dan kun je even relaxen op het Lambí-strand. Niet zo fotogeniek als Paradise Beach, maar een heerlijke plek om even je rust te pakken.

Kos Natural Park
Het natuurpark van Kos ligt aan de voet van de Dikeos berg. Het park is open vanaf 9:00 en sluit een halfuur na zonsondergang. Je kan in het park prachtige wandelingen maken over de paden. Je wordt omringt door groene, hoge bomen en veel dieren. Het is toegestaan om deze dieren te voeren. In het natuurpark kan je wel prachtige foto’s maken van de dieren en vooral ’s ochtends vroeg is het park heel erg fotogeniek. Voor 3 euro heb je als volwassene een toegangsticket voor het park. Je mag ook je eigen eten meebrengen voor een gezellige picknick middenin de natuur.

Asklepieion
Om je culturele foto’s te maken kan je deze belangrijke bezienswaardigheid van Kos bezoeken. Deze heilige plek ligt boven Kos-Stad en diende vroeger als offerplek voor de God van de Geneeskunde. Je vindt hier schitterende tempels en een mooie zuilengalerij. Op een mooie zonnige dag met een helderblauwe lucht kun je hier prachtige foto’s maken voor je in je vakantiefotoboek.

Al met al, de mooiste fotoplekjes van Kos zijn hierboven uitgelicht. De traditionele bergdorpjes, een culturele tempel, een prachtig wit strand of een uitzichtpunt: elke foto doet het goed in een fotoboek. Op de vele stranden in Kos is er ook altijd een goede fotoplek te vinden.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland