Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Gerovassiliou

Wijnhuis Gerovassiliou – Thessaloníki

Het familie-landgoed van Vangelis Gerovassiliou beslaat bijna 60 ha wijngaarden in privé-bezit op de hellingen van Epanomi, zo’n 25 km buiten Thessaloniki.

Na zijn studie aan de landbouwschool aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki en zijn specialisatie in oenologie (een wijnbouwtechnische wetenschap) en wijnbouw aan de universiteit van Bordeaux, produceerde Gerovassiliou in 1986 de eerste wijn uit druiven die op hun eigen landgoed waren verbouwd. Sinds die tijd verwerkt hij Griekse en internationale druivensoorten. In zijn pogingen om oude inheemse druivenrassen to promoten, blijft hij vergeten soorten aanplanten om deze voor de toekomst te bewaren en unieke wijnen te produceren.
De beloning voor zijn pogingen is een wereldwijde erkenning van zijn wijnen.

Naast zijn passie voor het produceren van kwaliteitswijnen, is hij geïnteresseerd in de geschiedenis van wijn en wijnbouw. In 1976 begon Vangelis Gerovassiliou met het verzamelen van unieke voorwerpen die te maken hebben met wijn, wijnbouw, het produceren van wijn, het bottelen en het maken van de vaten in de hele wereld.
Met name de verzameling kurkentrekkers, die hij in jaren 80 begon, omvat meer dan 2000 stuks. Daarmee behoort Gerovassiliou tot de meest belangrijke kurkentrekkerverzamelaars in de wereld.

De verzameling kurkentrekkers en wijnbouw gerelateerde gereedschappen worden tentoongesteld in het Gerovassiliou Wijn Museum dat op het langoed zelf ligt, vlak bij de ondergrondse wijnkelders en proeflokaal.

Klik hier voor meer informatie over wijnhuis Gerovassiliou.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland