Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Metaxa fabriek

Op maandag 28 januari 2008 hebben we een exclusieve rondleiding gekregen in de Metaxa fabriek in Athene. Officieel organiseren zij geen rondleidingen meer, maar onze reisgenoten zijn 2 jaar bezig geweest om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Een paar dagen voor onze geplande trip naar Athene kregen we bericht dat zij voor ons een uitzondering wilden maken.

De world brand manager zelf verzorgde voor ons een rondleiding van bijna een uur. Naast een uitleg over de verschillende soorten Metaxa en hun bijbehorende flessen kregen we een video te zien en konden we zelf een Metaxa 7 sterren samenstellen uit diverse ingrediënten. Naast dubbel gedistilleerd druivensap en muskatwijn gaat er een geheime essence in die de typische Metaxa-smaak creëert.

Ook kregen we en rondleiding in de kelders waar de Metaxa in grote vaten ligt te rijpen voor extra strerren. Elke ster staat voor 1 jaar rijping.

Het beroemdste vat (nr 1) bevat een 80 jaar oude Metaxa. Dit vat zal in 2008 worden geopend en wordt er een gelimiteerd aantal flessen afgevuld. Deze worden genummerd en voorzien van de handtekening van de master-blender.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland