Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Dagje naar Bodrum

Het Turkse vasteland is een interessante dagtrip vanaf Kos. Vanuit Kosstad kan de badplaats Bodrum met de snelle Hydrofoil in 25 minuten worden bereikt, de langzamere veerboot heeft een dik uur nodig om naar het bekende resort te varen. In de zomer is het mogelijk elke dag de oversteek, en terug, te maken en een retourtje met de veerboot kost rond de 25 euro.

Toerisme heeft zich de afgelopen decennia sterk ontwikkeld in Bodrum, en is tegenwoordig de belangrijkste bron van inkomsten voor de stad. Desalniettemin heeft de badplaats toch nog redelijk haar eigen traditionale charme’s kunnen behouden. Vooral voor bezoekers die niet bekend zijn met het land zal Bodrum exotisch aanvoelen. De moskeeën en de bazaar geven Bodrum een Oosterse tint.

Er is genoeg te zien in de stad, van de leuke straten vol met palmen tot de kleine typische huisjes en traditionele Turkse zeilbootjes in de haven. De belangrijkste attractie van de stad is zonder twijfel de prachtige 15e eeuwse Petrusburcht gelegen op een schiereiland nabij de haven. In het oude kasteel bevindt zich een interessant museum en zijn er mooie uitzichten over de zee, haven en stad. De oude stadsmuren en het amfitheater zijn andere historische bezienswaardigheden van de stad. Bodrum was ook de lokatie van het Mausoleum van Halicarnassus, een van de klassieke 7 wereld wonderen. Helaas is er niet veel meer over van dit in de 4e eeuw voor Christus gebouwde grafgebouw en kunnen alleen nog de oude resten bezocht worden.

Bodrum heeft naast haar traditionale en historische kant ook een modern gezicht. De badplaats is inmiddels omgedoopt tot het Monte Carlo van de Egeïsche Zee, doelend op de moderne marina met haar vele luxe jachten, de grote witte villa’s langs de boulevard en de elegante restaurants en café’s.
Hoewel Bodrum wel aan zee ligt is er geen strand te vinden. Met een lokale bus (dolmus) kunnen een aantal goede stranden in de omgeving eenvoudig worden bereikt, zoals Gumbet en Bitez, waar ook goed gewindsurft kan worden.

Vooral in de zomer is Bodrum een favoriete bestemming voor veel zonaanbidders, en kan het erg druk in de stad worden. Buiten het hoogseizoen om is de stad echter een heerlijke rustige badplaats waar het Turkse leven goed ervaren kan worden.

Nederlanders hebben een visum nodig om Turkije binnen te komen. Dit visum kan eenvoudig bij aankomst verkregen worden en kost 15 euro. Vanzelfsprekend moet er wel een geldig paspoort of identiteitskaart meegenomen worden.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland