Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Stranden

Het strand in Kos-stad. Vanaf de haven tot aan Baltic Beach.

Het strand is vrijwel geheel voorzien van ligbedden die in de meeste gevallen gratis zijn; zeker als je bij de eigenaar een hapje en een drankje bestelt. Het is overwegend een (grof) zandstrand met aan de vloedlijn soms wat fijn grind. De zee wordt vrij snel diep. Bij Papa’s Beach zijn diverse watersportmogelijkheden. Hier en daar heb je gezellige zitjes en er zijn volop mogelijkheden voor beach-volleybal.

Het strand in Psalidi

Vanaf Ramira Beach is het eerst een strand zonder bedjes. Het strand bestand voornamelijk uit stenen met hier en daar een plekje zand. Met name in de weekends ziet men hier Griekse gezinnen.

Daarna, tot aan de nieuwe Marina, komen er langs de kust restaurants die elk hun eigen, goed onderhouden prive-strandjes hebben, soms met sanitaire voorzieningen. Het zijn stranden met zand en af en toe kleine kiezels. Tegenover dancing Apoplous zijn jet skis te huur. De prijs voor 2 bedjes is 5-6 euro, inclusief parasol.

Vanaf de Marina tot aan de aanlegplaats van de draagvleugelboten is er momenteel geen strand meer. Daar is men begonnen met de betonnen muur die moet voorkomen dat grote hoeveelheden zand worden weggeslagen tijdens stormen.

Het strand in Lambi

Aan het begin van het Lambi-strand, bij dancing Heaven, zijn er eerst nog enkele bedjes en volleybalmogelijkheden. Dan is het tot aan Atlantis hotel een strand vrijwel zonder bedjes met zand en kleine kiezels. De zee wordt hier vrij snel diep. Dit deel wordt veelvuldig door de Grieken bezocht. Achter Atlantis is een privé-strand met bedjes en bomen waar men heerlijk in de schaduw kan liggen.

Een strand bij Kefalos

Vlak voor Kefalos vindt u aan de rechterkant (richting Limionas) een mooi, rustig en groot zandstrand waar tevens een kite-surf school is gevestigd. De zee loopt hier heel geleidelijk af.

Het strand in Mastichari

Links van de haven in Mastichari is een groot, kunstmatig opgehoogd zandstrand met ligbedden, bomen en nabij gelegen restaurants. De zee loopt hier heel geleidelijk af.

Het strand in Tigaki

In Tigaki zijn één van de mooiste stranden op Kos. Langs de kustweg, vlak voor je het plaatsje binnenkomt, ligt een smal zandstrand, dat hier en daar bij de restaurants/hotels aan de overkant van de weg behoort. In Tigaki wordt het strand een stuk breder met mooi zand en volop verhuur van ligbedden. Ook zijn er diverse watersportmogelijkheden. Als u in Tigaki bij het pleintje rechtdoor gaat (richting het zoutmeer Alikes), dan kunt u hier en daar doorsteken naar wat rustiger stranden met ligbedjes. Als u aan het eind van de weg bij de T-kruising rechtsaf gaat, dan is het linker deel van het strand een naturistenstrand zonder ligbedden. Naturisme is in principe verboden op Kos, maar zolang niemand bezwaar maakt zal de overheid hier niet tegen optreden.

Het strand in Marmari

Marmari heeft een fraai zandstrand met voldoende verhuur van ligbedden. Vanwege de vaak harde wind zijn er ook windschermen.

Kleine stranden

Behalve de grote stranden zijn er op Kos ook diverse pitoreske baaitjes te vinden waar men heerlijk kan zonnen of snorkelen. Bv. Limionas.

De stranden tussen het vliegveld en Kefalos

Deze stranden, zoals Paradise Beach, behoren tot de mooiste van Kos. Voldoende ligbedden, watersportmogelijkheden en de zee loopt heel geleidelijk af.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland