Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Algemene informatie

Wat moet u weten voordat u op vakantie gaat naar Kos.

Vliegreis
De vliegreis naar Kos duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. De terugreis duurt ca 3 uur en 45 minuten. Dit komt vanwege de tegenwind.

Gezondheid
De bereiding van etenswaren gebeurt over het algemeen op hygiënische wijze. Toch kunt u wat last krijgen van maag en darmen. Dit komt vnl. door een combinatie van het rijkelijke gebruik van olijfolie in veel gerechten, de temperaturen waaraan u niet gewend bent, iets meer alcohol dan u thuis gebruikt etc. Het is daarom raadzaam hiervoor wat pilletjes mee te nemen. Het water uit de kraan is in principe te drinken, maar smaakt niet zoals u gewend bent. Voor het tandenpoetsen geen probleem, maar als u water wilt gebruiken om te drinken of voor koffie/thee, dan kunt u beter flessen water kopen. Deze zijn in elke supermarkt verkrijgbaar.

Rolstoel
Hoewel u hier en daar obstakels kunt tegenkomen, blijkt uit gesprekken met rolstoel-gebruikers dat Kos één van de meest rolstoel-vriendelijke eilanden van Griekenland is. Er zijn zelfs appartementen die kamers hebben die speciaal voor rolstoelen geschikt zijn.

Boodschappen
Op hooguit een paar honderd meter afstand treft u bij vrijwel elk hotel/appartement een supemarktje aan. Hier kunt u ‘s ochtend vers brood kopen en diverse soorten zoet en hartig beleg. De prijs van vleeswaren is echter aanmerkelijk hoger dan in Nederland. Kos heeft een aantal grotere supermarkten: In Kosstad zelf zitten deze in de volgende straten: – Veriopoulou (vlakbij het centrum evenwijdig aan de Bouboulinas) – Antistasios een DIA-supermarkt (vanaf het vliegveld bij het vlaggenplein linksaf en na een paar honderd meter aan de linkerkant) – Polemiston een B-supermarkt (in het verlengde van de Kanari richting Lambi) – Een B-supermarkt net buiten Kosstad rechtsaf Verder zijn er: – Een Lidl tussen Kosstad en Tigaki – Een Champignon tussen Kosstad en Tigaki – Een supermarkt vanuit Kosstad rechts vlak voor Zipari – Een grote supermarkt in Tigaki (Konstantinou)

Uit eten
U kunt natuurlijk zelf voor uw eten gaan zorgen, maar het is in de meeste gevallen voordeliger om uit eten te gaan. Kos(stad) kent een grote verscheidenheid aan restaurants. De Griekse keuken is uitstekend, maar vrijwel elk restaurant heeft pasta’s en pizza’s op het menu staan. Ook voor vegetariërs bieden de menu’s een ruime keuze.

Openbaar vervoer
Er is een stadsbus die tevens een halte heeft bij de Thermae. U kunt kaartjes kopen bij een kantoortje aan de haven bij de bushalte. De bussen die naar de andere plaatsen op het eiland gaan hebben de opstapplaats aan de Ioannidou. U kunt uiteraard ook een taxi nemen. Als deze vrij zijn kunt u deze laten stoppen door uw hand op te steken. De taxi-standplaats bevindt zich aan de haven, vlak bij het fort. Klik hier voor de bustijden en prijzen.

Electra
Griekenland heeft eenzelfde electriciteitsnet als Nederland. U heeft dus geen speciale verloopstekkers nodig.

De inrichting van uw appartement
De meeste appartement zijn zeer basic ingericht. U heeft een bed met een nachtkastje, een kast voor uw kleding, een (bed)bank en een eettafel(tje) met stoelen. De keuken is voorzien van een koelkast en een electrische kookplaats met 2 pitten. Verder is er bestek, servies (borden/glazen) en een paar pannen die in de meeste gevallen niet echt warm zullen worden, omdat de bodem krom is. In de meeste gevallen is er een waterkoker aanwezig. Kortom, de inrichting nodigt niet uit om lekker op uw kamer te blijven en dat is ook niet de bedoeling. U wordt min of meer geacht buiten de deur te gaan eten en drinken. De badkamers zijn sober. Als u geluk heeft is er een douchegordijn, zodat niet de hele badkamer drijft. Het ophangen van de douchekop is veelal een probleem.

link
link

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland