Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Dikiosgebergte

Al jaren had ik het plan om ooit naar de top van het Dikios-gebergte te gaan. In november 2003 is het er dan eindelijk van gekomen.

Hieronder foto’s van het uitzicht tijdens de tocht. Wij zijn met de auto naar Zia gegaan en van daaruit te voet naar de top. De heenweg duurde ca. 2 uur; de terugweg 1,5 uur. Als u deze tocht wilt maken, dan raad ik u aan stevige schoenen aan te trekken; het grootste deel van de tocht gaat over rotsen. Maak de tocht beslist niet als het heeft geregend.

Als u ruim halverwege de klim op een soort alpenweide komt, markeer dan de plek waar u naar boven bent gekomen. Wij konden het pad tijdens de terugweg niet meer vinden en hebben voor een deel een “alternatieve” afdaling genomen die niet echt aan te raden is.

Volg de weg door Zia tot het einde van het dorp en sla dan rechtsaf. Volg bij een klein pleintje de witte treden naar een taverna en sla bovenaan rechtsaf. Volg de zandweg totdat bordjes naar de top u linksaf de helling wijzen (na ca. 45 minuten). Volg de bordjes en afbeeldingen op de stenen onderweg.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland