Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Uitgaan op het Griekse Kos

Kos is een eiland in het oosten van de Egeïsche Zee, dat tot de Griekse eilandengroep Dodekanesos behoort. Dodekanesos betekent Twaalf Eilanden in het Grieks en Kos is het twee na grootste eiland van deze 12. Kos is, samen met Rhodos de populairste eilanden voor toeristen die een uitgaansvakantie willen en vooral Kos-Stad heeft een bruisend nachtleven!

Het uitgaansleven van Kos-Stad concentreert zich voornamelijk in het havengebied, Diakou en Nafklirou om precies te zijn. Deze straten worden samen ook wel de Grote Barstreet genoemd en staan vol met cafés, bars, kroegen en nachtclubs. In iedere club draait weer een andere soort muziek en alle clubs hebben een aparte stijl, dus iedereen komt hier aan zijn trekken. De meeste bars hanteren openingstijden tot 2 uur ’s nachts. Ook buiten het stadscentrum zijn ook veel discotheken te vinden en veel vakantie-resorts hebben ook een nachtclub exclusief voor hun gasten. In de meeste clubs kun je tot in de vroege uurtjes dansen.

In de westelijke kant van Kos-Stad is, vlakbij de grote discotheken en nachtclubs, een Small Barstreet te vinden. Vroeger waren hier veel horecagelegenheden te vinden, maar inmiddels zijn er ook weer veel failliet gegaan. Voor de liefhebbers van Hollandse gezelligheid is er wel nog het eet- en feestcafé De Hoek van Holland te vinden. Twee avonden per week (woensdag en zaterdag) wordt er een Hollandse avond gehouden. De Averof Street is ook zeker een bezoekje waard, want deze straat heeft door zijn diversiteit aan horecagelegenheden en amusement-aanbod een uniek karakter. Er zijn allerlei barretjes, cafés, restaurants, maar je kunt ook genieten van allerlei muziek op straat, in Griekse en buitenlandse stijl.

Hieronder volgen enkele tips voor Nederlandse jongeren die graag willen genieten van het bruisende nachtleven op Kos:

Hamam Club
Dit voormalige Turkse badhuis (ook wel hamam genoemd, vandaar de naam) kun je dansen tussen oude natuurstenen muren, waar vroeger een badruimte zat. Naast internationale dance hits, word ook Griekse muziek ten gehore gebracht. Het unieke decor met oosters tintje en de heerlijke sofa’s waarin je weg kunt zakken, maken de Hamam Club een van de meest bijzondere en chique clubs van Kos-Stad.

Heart Rock Club
Heart Rock Club is een van de populairste clubs in de grote Barstreet in Kos-Stad en wordt vooral door Engelsen jongeren graag bezocht. Qua muziek kunnen je denken aan popmuziek uit de Top 40 en house. Hier worden allerlei themafeesten georganiseerd, zoals ladies night, rock parties en het beroemde Traffic Light-feest. Tijdens Traffic Light krijgt iedereen een sticker in een bepaalde kleur. Een groene sticker voor singles, een oranje sticker voor mensen die een soort-van relatie hebben maar nog twijfelen en een rode sticker voor mensen die al bezet zijn. Deze kleurencode maakt het de bezoekers erg makkelijk om iemand te benaderen. Prima club om een avondje door te brengen, als je je over de feestende Engelsen heen weet te zetten.

Kalua
Kalua ligt een beetje buiten het stadscentrum en is een soort discotheek in de openlucht met een bijbehorend zwembad. Er wordt verschillende soorten muziek gedraaid, waaronder R&B.

Fashion Club
De Fashion Club is een veteraan onder de nachtclubs van Kos, want het is een van de oudste op het eiland. Deze discotheek bevindt zich midden in Kos-Stad bij de haven, met een leuk uitzicht op het eveneens drukbezochte en gezellige Dolphin Square. Het interieur van de Fashion Club is erg strak ingericht en er worden hier vaak themafeesten gegeven zoals Playboy-avond. De happy hour is van 19 tot 22 uur en vanaf het mooie terras kun je kijken naar allerlei fashion shows op een van de grote schermen.

Charisma
Charisma is gevestigd aan het begin van de Grote Barstreet, gelijk aan de rechterkant. In deze hippe club staan loungebanken op het terras waar je heerlijk kunt neerploffen.

Cactus Saloon
Als je de Grote Barstreet doorloopt, kom je aan het einde Cactus Saloon tegen. Hier zul je veel Nederlanders treffen en er wordt regelmatig op de bar gedanst. Er is binnen een bar, maar buiten op het terras is het ook vertoeven met het prachtige uitzicht over de haven en de stad.

Camel Bar
Camel Bar is waarschijnlijk een van de beroemdste Nederlandse party-cafés in Kos-Stad. Ook hier worden er regelmatig themafeesten gehouden, zoals de cocktailavond die elke week plaatsvindt. Er werken hier allemaal Nederlanders, dus eigenlijk is het alsof je gewoon thuis bent. Erg leuk café gelegen aan de haven met prima sfeer en mensen die wel van een feestje houden.

Saloon Tex
Saloon Tex is gelegen in de Barstreet en staat vooral bekend om de typische ronde bar. Er wordt een breed scala aan muziekstijlen gedraaid: van popmuziek tot R&B. Saloon Tex heeft een terras, genaamd Hollandse Hoek, maar naast Nederlanders, komen hier ook veel Engelsen en mensen afkomstig uit Scandinavische landen. Vanwege dit gevarieerde publiek, komt het personeel ook uit verschillende landen.

White Corner
Deze club ligt in het midden van Barstreet er staan hier heel veel cocktails op de kaart. Je kunt iedere avond genieten van een lasershow en dansen tot in de vroege uurtjes op de leukste muziek.

West Bar
In 1997 opende West Bar zijn deuren en anno nu is het uitgeroeid tot een van de populairste en bekendste bars van Barstreet. Je kunt hier lekker een hapje eten in het bijbehorende strandcafé.

Jackson’s
Jackson’s is eigenlijk een restaurant en nachtclub in een. Het ligt aan het populaire strand voor jongeren, genaamd Lambi en Jackson’s heeft beschikking over een bijbehorende eigen strand. Zoals de naam al doet vermoeden, doet Jackson’s heel Amerikaans aan. Het is er heel gezellig en de menukaart is zeer uitgebreid.

Harem
Tussen Lambi en Kos ligt de club Harem. De inrichting lijkt ook echt op een harem met gekleurde gordijnen, kussen van fluweel en mooie verlichting. De grond is bezaaid met kussens om op te zitten, maar je kunt natuurlijk ook gewoon op een stoel zitten. Natuurlijk wordt er ook goeie muziek gedraaid. Ook heeft Harem beschikking over een terras bij het strand.

Tropical Club
Het is overdag al erg gezellig hier in Tropical Club in Lambi. De hele dag door wordt er leuke muziek gedraaid en de sfeer is heel relaxed. Naarmate de dag verstrijkt, komen er steeds meer mensen om een avondje te feesten.

Heaven Club
Heaven Club heeft wel wat weg van een oase en dit komt door het zwembad wat zich midden in de club bevindt. Je komt hier mensen tegen van alle leeftijden en iedereen geniet van de leukste muziek van de beste DJ’s.

Mylos
Mylos is een strandbar in Lambi en je herkent het aan de buitenkant door de enorme oude watermolen. Er komen veel locals, dus de sfeer is heel relaxed. Naarmate de avond vordert, begint het wel steeds losser te worden en wordt er gefeest tot zonsopgang.

Kortom, het maakt niet uit waar je heengaat, want uitgaan op Kos is onvergetelijk!

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland