Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

10 redenen waarom Griekenland een leuke vakantiebestemming is!


Vakanties zijn natuurlijk heel leuk en het is ieder jaar weer de vraag wat de volgende reisbestemming zou moeten zijn. Griekenland is dan een populaire keuze voor veel vakantiegangers, want Griekenland heeft het allemaal: ideaal klimaat, mooie stranden, prachtig natuur, interessante cultuur en heerlijk eten!

1. Het is heerlijk weer in Griekenland

In Griekenland geniet je in de zomer van warme temperaturen en veel zonneschijn. Sterker nog, Griekenland heeft het warmste klimaat van (Zuid-)Europa! Op het eiland Kreta laat de zon zich bijvoorbeeld wel 300 dagen in een jaar zien. Je kunt dus vanaf maart tot oktober lekker genieten van heerlijke temperaturen in Griekenland.

2. Island Life in Griekenland

Griekenland is qua oppervlakte vier keer zo groot als Nederland, bestaat voor een zesde deel uit ongeveer 6000 grote en kleine eilanden en op ongeveer 277 eilanden wonen mensen. Kreta, Zakynthos, Rhodos, Kos: deze eilanden klinken je vast al bekend in de oren. Verder liggen er in de Egeïsche Zee ook nog de Cycladen eilanden zoals Mykonos en Santorini. Al deze eilanden zijn een voor een prachtig en zou je dus zeker een keertje moeten bezoeken als je de kans krijgt!

3. De heerlijke Griekse cuisine

Grieks eten is natuurlijk superlekker! In Griekenland maakt men graag gebruik van verse en pure producten, dus is het ook nog eens gezond. Familierecepten worden generatie op generatie doorgegeven en sommige recepten hebben een moderne twist gekregen.

4. Grieken zijn enorm gastvrij en vriendelijk

Ga je uiteten in Griekenland, dan krijg je als aperitiefje vaak ouzo aangeboden. Het komt ook vaak voor dat je in een restaurant in Griekenland een toetje van het huis krijgt. Gewoon zomaar, omdat het kan! Verder delen Grieken ook koekjes, water, een stuk fruit of raki uit aan willekeurige voorbijgangers. Grieken zijn dus in het algemeen heel vriendelijk en gastvrij naar bezoekers toe!

5. Griekenland is relatief dichtbij

Griekenland ligt op drie uur vliegen afstand van Nederland, dus dat is eigenlijk helemaal niet lang voor een vliegvakantie. Dit maakt het extra aantrekkelijk om eens last minute een weekje weg naar Griekenland te boeken.

6. Griekenland is prachtig

Griekenland is als vakantieland erg mooi, want je kunt er lange zandstranden en een heldere blauwe zee vinden. Ook pittoreske dorpjes met witte en blauwe huizen, groene bossen, rustige baaien en ruige rotsen, kloven en grotten zijn in Griekenland niet onbekend. Griekenland is dus erg veelzijdig te noemen en alles hier heeft weer zo haar charme.

7. Relaxt leven in Griekenland

Grieken benaderen het leven op een relaxte manier, dus er heerst ook minder stress onder de mensen. “Siga Siga” (siga betekent langzaam in het Grieks) is hier niet voor niets een veelgehoorde uitspraak. Men probeert nergens een probleem van te maken en als je naar Griekenland gaat, dan zul je ook vanzelf merken dat je wat minder stress ervaart en je je wat gelukkiger voelt!

8. Terug naar de kern: Griekenland en haar rijke geschiedenis

De westerse beschaving vindt voor een groot deel haar oorsprong in Griekenland. Denk maar bijvoorbeeld aan de Griekse filosofen Plato en Socrates, maar ook aan het theater uit de Griekse Oudheid. Verder is de democratie ook in Griekenland ontstaan en zou je moeilijk een voorstelling kunnen maken van een beschaafde wereld die geen Griekse invloeden heeft gekend. De Griekse wiskundigen Euclides en Pythagoras en de architectonische bouwstijl uit het oude Griekenland zijn bijvoorbeeld over de hele wereld bekend. Natuurlijk mogen we de Olympische Spelen ook niet vergeten en de Olympische boodschap die staat voor broederschap en wereldvrede is nog steeds van belang. Ook de Griekse mythologie en taal hebben andere culturen over de hele wereld beïnvloed. Griekenland heeft dus een rijke geschiedenis en is daarom zeker een interessant land om te bezoeken!

9. Griekenland is op allerlei manieren te bereiken

Griekenland kun je op verschillende manieren bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk Griekenland bezoeken met het vliegtuig, maar verder zou je Griekenland ook kunnen bereiken met een auto, camper of per boot.

10. In Griekenland kun je interessante cultuur snuiven

De Griekse Oudheid is een van de bekende oude beschavingen en vandaag de dag kun je in Griekenland nog steeds oude archeologische vindplaatsen bezoeken. Verder zijn er ook talloze mooie kerken, kloosters en andere interessante monumenten die zeker een bezoekje waard zijn. Kortom, Griekenland is eigenlijk een groot museum!

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland