Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Op vakantie naar Kos? JA!

Witte kiezelstranden, blauwe zee, lieflijke dorpen en vooral volle bak zon. Dit is wat ik zoek voor een relaxte vakantie naar de zon. Als je op zoek bent naar campings in Griekenland, dan raad ik je zonder twijfel het eiland Kos aan. Een heerlijke vakantiebestemming als je op zoek bent naar een zonnige en gemoedelijke plek!

Het eiland Kos

Kos is één van de Griekse eilanden die erg populair zijn onder toeristen. Het eiland behoort de zogenaamde Twaalf Eilanden, die ook wel de Dodekanesos genoemd worden. De eilandengroep bestaat niet uit twaalf eilanden, maar uit 37 eilanden. Het dankt zijn naam aan twaalf speciale, grotere eilanden. Wat ik speciaal vind aan Kos, is dat het eiland zijn gezellige sfeer heeft behouden. Er komt jaarlijks veel toerisme richting het eiland. Als je het echter vergelijkt met het massatoerisme op andere Griekse eilanden, heeft Kos een gemoedelijke sfeer. Aan de andere kant kan je op Kos ook geen onontdekte bergdorpjes verwachten.

Bezienswaardigheden

Als ik alle leuke bezienswaardigheden op Kos op moet noemen, ben ik wel eventjes bezig. Er is zoveel te doen dat het ook erg leuk is om het zelf te ontdekken. Een paar must-sees zijn de Thermen van Kos, die bekend staan om de warmwaterbronnen. Deze thermen liggen op ongeveer tien kilometer van Kos Stad, de bruisende hoofdstad van het eiland. Erg leuk om naartoe te gaan als dagtripje! Wil je een meer culturele bezienswaardigheid zien? Dan kan je naar het Asklepieion, wat tegenwoordig een archeologische vindplaats is. Vroeger was het Asklepieion een ziekenhuis. Het ligt op een heuvel en vanaf hier heb je ook nog eens een geweldig uitzicht over Kos en de omliggende eilanden.

Omgeving van Kos

Als je op zoekt bent naar een plek om een vakantiehuis te huren in Griekenland, is Kos ook zeker een aanrader. Kos is namelijk een perfecte uitvalsbasis voor excursies of dagtripjes. Op Kos kun je je zeker goed vermaken, maar ook buiten het eiland wacht er een hele mooie natuur op je. Vanuit Kos kan je gemakkelijk naar andere eilanden van de Dodekanesos-eilandengroep. Zo is Kalymnos een leuk eiland om te bezoeken. Het is klein en rotsachtig, waardoor het eiland er avontuurlijk uitziet. Bezoek zeker Pothia, een kleurrijke stad aan de zee. Het dorpje is als een soort rondje om een schattig haventje heen gebouwd.

Fietseiland

Daarnaast is Kos echt een fietseiland. Er zijn veel fietspaden aangelegd om het voor toeristen makkelijk te maken. Een auto huren kan zeker, maar een fiets huren is goedkoper én leuker! Met het heerlijke zonnige weer op Kos heb je liever een lekker briesje in je gezicht van het fietsen dan dat je in een heet koekblik zit. Op zoek naar een fietsverhuurbedrijf? Dat kan niet moeilijk zijn, want je vindt ze overal. Spreek iemand aan op straat en ze helpen je er eentje te vinden. Mocht je het te warm krijgen van het trappen, dan bestaat er ook altijd de mogelijkheid om een elektrische fiets te huren. Benieuwd naar leuke routes op het eiland? Bij de meeste fietsverhuurbedrijven kan je een fietskaart halen, waarop allerlei routes staan uitgestippeld. Je kan natuurlijk ook lekker op de bonnefooi gaan fietsen en kijken waar de wind je heen brengt!

Stranden

De stranden van Kos zijn erg geliefd, zowel onder toeristen als onder de lokale bevolking. Op een warme zomerse dag in het weekend ligt het hele strand vol. Het meest bekende strand op Kos is Paradise Beach. Dit strand is zo populair vanwege het ontzettend heldere zeewater en de mooie omgeving. Rondom de baai staan namelijk veel bomen die natuurlijke schaduw geven. Ben je meer van de watersporten? Dan kan je naar de baai van Kefalos gaan. Hier komen de sportliefhebbers om te windsurfen of te kitesurfen. Deze baai is ook mooi om te bezoeken als je geen watersport komt doen. In het midden ligt namelijk een klein eilandje, genaamd Kastrí. Het uitzicht vanaf de baai op het eilandje is erg mooi en zeer fotogeniek!

Kortom, het eiland Kos heeft voor iedereen wat te bieden. Het eiland kent mooie stranden om te relaxen en om watersporten te beoefenen. Daarnaast is er genoeg te doen en te bezoeken op het eiland zelf, zoals Kos-Stad. Vanuit het eiland kan je leuke uitstapjes en excursies maken naar andere eilanden.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland