Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

3 tips voor een geslaagde reis naar het Griekse eiland Kos

Het Griekse eiland Kos is een populaire bestemming voor digital nomads en wij weten wel waarom. Met prachtige zandstranden, vriendelijke bevolking en de typisch Griekse keuken is Kos de perfecte plek om te ontspannen, inspiratie op te doen en jezelf weer even op te laden.

De geschiedenis van Kos

Kos is een Grieks eiland in het oosten van de Egeïsche Zee. Het eiland heeft een oppervlakte van 290 km² en de kustlijn is 112 km lang. Het klimaat is mediterraan met warme, droge zomers en zachte, regenachtige winters. Het hoogste punt is de berg Dikaios, 896 m boven de zeespiegel. De naam “Kos” zou afkomstig zijn van de dochter van koning Triops, alhoewel sommige historici denken dat verwijst naar de zeekrab. De stad Kos is de hoofdstad van het eiland en de belangrijkste haven. Vandaag de dag is Kos een populaire toeristische bestemming met vele stranden, archeologische vindplaatsen en uitgaansgelegenheden.

Drie tips voor je reis

Als je denkt van een reis naar Griekenland, maar niet weet waar je moet beginnen, overweeg dan het eiland Kos. Dit prachtige eiland is perfect voor reizigers, met veel cafés en werkplekken om om zelfs op afstand te werken. Tijdens een pauze of na je werk zijn er genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken en activiteiten om te doen. Hier zijn drie tips om het beste uit je reis te halen:=

1. Ga op excursie en verken het eiland

Het leukste aan Kos zijn de sfeer en het uitzicht. Wat veel mensen vergeten is dat je Kos perfect op de fiets kunt verkennen. Lees meer over een fietsvakantie op Kos in de Margriet. Je kunt lekker doen waar je zin in hebt. Of je nu wilt luieren op het strand, oude ruïnes wilt verkennen of wandelen, er zijn genoeg activiteiten om je bezig te houden. Zorg ervoor dat je wat tijd in je reisschema vrijmaakt om te ontspannen en te genieten van de mediterrane zon.

2. Zorg dat je een tech survivalset meeneemt

Griekenland is een modern land met veel Wi-Fi en stopcontacten om je apparaten op te laden, maar het is altijd goed om voorbereid te zijn. Stel een Tech survivalset samen met hulp van deze ExpressVPN blog. Neem een extra powerbank en oplader mee, maar ook eventuele adapters. Als je met een laptop reist, zorg er dan voor dat je voor vertrek een back-up maakt van je bestanden in geval van problemen.

3. Geniet als een lokale eilandbewoner

Geniet van de zonnige dagen, het weer is er in het najaar nog zacht. De Griekse keuken behoort tot een van de beste ter wereld en Kos is daarop geen uitzondering. Van verse visgerechten tot sappige Keftede, er is voor ieder wat wils. Een echte aanrader zijn de lokale specialiteiten zoals Dolmas (gevulde wijnbladeren) en Tyropita (kaastaarten). Vergeet vooral niet al het lekkers weg te spoelen met een glas, of twee, ouzo’s!

Met onze tips kun je gaan genieten van de schoonheid van het eiland. Pas wel op met wat je terug mee naar huis neemt. Afgelopen zomer kwam met er een toerist een verstekeling mee, zo vermeldde het Algemeen Dagblad. Het ging om een schorpioen. Het dier moest uiteindelijk door de dierenambulance opgehaald worden.a

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland