Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Top 3 redenen om een bezoek te brengen aan Kos


Op ruim drie en een half uur vliegen vanaf Nederland ligt het Griekse eiland Kos. Dit eiland ligt in de Egeïsche zee en behoort net als Rhodos en 10 andere eilanden tot de eilandengroep Dodekanesos.
Kos heeft een oppervlakte van ongeveer 290 kilometer. Het eiland is 40 kilometer lang en 8 kilometer breed. De hoofdstad van dit eiland is Kos-stad.
Het wordt ook wel het fiets eiland genoemd. Doordat het een vrij vlak eiland is, kun je er prachtige fietstochten maken. Vele toeristen op Kos fietsen dan ook met veel plezier langs een van de vele bezienswaardigheden die dit eiland rijk is.
Tot een aantal jaren geleden was Kos de favoriete vakantiebestemming voor vele Nederlanders. Maar de laatste jaren werd de populariteit van Kos minder groot. Dit kwam onder andere door de vele vluchtelingen die op het eiland verbleven en door de aardbeving waar Kos in de zomer van 2017 door getroffen werd. Gelukkig is de situatie in Kos weer helemaal genormaliseerd en staat niets een heerlijke vakantie op dit prachtige eiland meer in de weg. We geven je drie redenen waarom Kos jouw ideale vakantiebestemming is.

De weersomstandigheden

Na een korte vliegreis kom je aan op het vernieuwde vliegveld van Kos. Dit vliegveld bevindt zich in het midden van het eiland. Hierdoor bereik je vanaf het vliegveld snel en eenvoudig de bekende badplaatsen. Als je buiten komt, merk je meteen dat de weersomstandigheden op Kos perfect zijn. Al in het voorseizoen zijn de temperaturen op Kos aangenaam. Door de zuidelijke ligging, behoort Kos tot een van de warmste eilanden van de regio. Het is daarom ook niet voor niets dat Kos één van de meest favoriete all inclusive vakantie Griekenland bestemmingen is voor vele Nederlanders.
Hierdoor is Kos zowel in het voorseizoen als in het naseizoen geschikt als zonnige vakantiebestemming.
In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden maar doordat het altijd waait op Kos, zul je de warmte, ondanks de hoge temperaturen, als aangenaam ervaren. De temperatuur van het zeewater ligt in de zomer rond de 24 graden, een ideale temperatuur voor een verfrissende duik in de zee.

De vele stranden

Op Kos zijn zowel kiezelstranden als zandstranden te vinden.
Een van de populairste en meest bezochte stranden van het eiland is het Lambi strand vlakbij Kos-stad. Dit is een kiezel/zandstrand met heel helder water. Je kunt hier lekker luieren, maar ook deelnemen aan een van de vele watersporten. Ontspannen kun je in een van de gezellige vele strandbarretjes.
Liefhebbers van een zandstrand gaan graag naar een ander populair strand op Kos, het Paradise Beach strand.
Dit strand ligt richting de plaats Kefalos en is volgens velen het mooiste strand van het eiland. Paradise beach ligt dan ook idyllisch gelegen aan een baai die omringd wordt door vele bomen. Andere heerlijke stranden zijn Sun Beach, Golden Beach en Camel Beach.

De prachtige accommodaties met all inclusive mogelijkheden

Kos biedt een grote diversiteit aan accommodaties. Verspreid over het eiland, vind je vele hotels, resorts, appartementen en vakantiehuizen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een all inclusive Kos, van eenvoudig tot zeer luxe, van kleinschalig tot ruim van opzet. De afgelopen jaren zijn meerdere hotels op Kos gerenoveerd. Hierdoor voldoen deze hotels weer aan de eigentijdse wensen van de toeristen. Ook zijn er nieuwe all inclusive resorts gebouwd. Deze resorts bieden hun gasten vele faciliteiten, de hele dag entertainment en eten van een goede kwaliteit.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland