Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Top redenen om Kos en Griekenland te bezoeken!


Laten we eerlijk zijn – er zijn waarschijnlijk een miljoen redenen waarom je naar Griekenland zou moeten reizen! Dit mediterrane land heeft het allemaal: geweldige stranden, heerlijk eten, vriendelijke mensen, geschiedenis en cultuur. Van topbestemmingen zoals Kos en Mykonos tot rustige authentieke bergdorpjes, er is voor elk type reiziger iets dat aanspreekt. Een auto huren Zakynthos is een aanrader, je wilt namelijk zoveel mogelijk zien tijdens je vakantie in Griekenland. Nog overtuiging nodig? Als je je ooit hebt afgevraagd waarom je naar Griekenland zou moeten gaan, zijn hier slechts enkele van de redenen waarom.

Geweldig eten

We vinden dat de traditionele Griekse keuken een van de echt onderbenutte ‘verkoopargumenten’ van Griekenland is. Je hebt waarschijnlijk gehoord over de voordelen van een mediterraan dieet en hoe olijfolie goed voor je is. Wat je je waarschijnlijk niet realiseert, is hoe lekker al dat heerlijke eten in Griekenland is! Het verse fruit is goddelijk, de groenten hebben smaak en het vlees is uitzonderlijk. Trek eropuit met een Griekse salade in de vierwieler die je via auto huren Kreta hebt gehuurd en ontdek enkele van de andere gerechten op het menu – Grieks eten zal je niet teleurstellen!

Perfect weer

Door de redelijk zuidelijke ligging aan de Middellandse Zee is Griekenland gezegend met heerlijk weer in de lente-, zomer- en herfstmaanden. Tussen juni en september kan regen zeldzaam zijn en de dagtemperaturen overschrijden regelmatig de 27 graden. Als jouw idee van een ideale vakantie is om te rocken en een korte broek en een T-shirt te dragen voor 2 weken, dan is Griekenland iets voor jou! Een auto huren Kroatie kun je trouwens ook doen als je op reis wilt gaan in een land waar het perfect weer is in de zomer, maar Griekenland is toch nog net wat beter.

Unieke drankjes

Om al dat geweldige Griekse eten te begeleiden, heb je een drankje of twee nodig! Ouzo is waarschijnlijk de meest bekende drank die uit Griekenland komt, met de sterke Raki of Tsipouro op de tweede plaats. Daarnaast zijn er nationale biermerken zoals Mythos of Fix, evenals talloze microbrouwerijbieren. Als je van wijn houdt, overweeg dan om tijd door te brengen in Nemea op de Peloponnesos of zelfs Santorini. Er zijn bijna een dozijn boetiekwijnhuizen in Santorini, waarvan vele wijnproeverijen aanbieden. Tijdens je vakantie in Griekenland moet je ook zeker een keer Griekse koffie proberen!

Fantastische stranden

Wist je dat Griekenland meer dan 6000 eilanden heeft? Dat is toch ongelooflijk! Zoals je je kunt voorstellen, als je alle kustlijnen bij elkaar optelt, komt het neer op nogal wat prachtige stranden om uit te kiezen! Elk eiland lijkt zijn eigen juweeltje te hebben, inclusief Santorini als je weet waar je moet zoeken – neem bijvoorbeeld Red Beach! Op het vasteland van Griekenland zijn uitgestrekte zandstranden die maar weinig buitenlandse toeristen lijken te ontdekken. Sommige Griekse eilanden zoals Milos hebben ongelooflijke stranden, en toch lijkt niemand ze te kennen. Ook op Kos vind je veel prachtige stranden, denk aan Camel Beach, Paradise Beach en Tigaki.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland