Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Strandhuis of strandvilla: de voor- en nadelen op een rij


Je ziet het vaak in films en series: het leven in een strandhuis- of villa is fantastisch. Leven aan het strand en de zee betekent immers dat je een instant vakantiegevoel hebt, zodra je ’s ochtends wakker wordt. Ben jij ook dol op het strandleven, maar wil je liever niet te ver weg op vakantie? Dan is een vakantievilla Nederland huren misschien wel een goed idee voor jou.

Weer of geen weer

Een van de nadelen van een vakantiehuis of -villa huren in Nederland is natuurlijk dat het niet altijd strandweer is. Ben je iemand die het liefst de hele dag aan een bruin kleurtje werkt of in de zee zwemt, dan is dat natuurlijk minder leuk. Het voordeel van een strandbestemming is echter weer dat er vrijwel altijd wel wat te doen is. Huur je een vakantiehuis Zeeland bijvoorbeeld, dan weet je dat men daar gewend is aan vakantiegangers. En dat betekent dat er ook met minder weer allerlei activiteiten te doen zijn.

Voor het hele gezin

Een strandvakantie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Heb je jonge kinderen? Zij vermaken zich prima met schepjes en emmertjes in het zand. Tieners? Zeker weten dat zij er deze vakantie nieuwe vrienden bij krijgen. En de ouders genieten natuurlijk als de kids genieten. Zeker als er ook nog een jacuzzi of sauna aanwezig is.

Niet voor bosjesmensen

Oké, het is misschien een inkoppertje, maar hou je niet van het strand, dan moet je natuurlijk geen strandhuis of strandvilla huren. Maar het kan zomaar zijn dat een deel van de groep uit strand mensen bestaat en een ander deel uit bosjes- of stadsmensen. Gelukkig zijn er aan de meeste kustbestemmingen ook leuke steden te vinden en vaak ook andere natuur. Ook voor een groepsvakantie kan een strandhuisje huren dus een goed idee zijn.

Conclusie: gewoon doen

Eigenlijk zijn de enige nadelen die wij kunnen bedenken dat er tijdens een strandvakantie vaker zand tussen je tenen zit en dat je misschien wat vaker de bezem door je huisje moet halen om dat zand weg te vegen. Maar verder? Niet dan voordelen! Of je nu ontspanning zoekt of zo veel mogelijk wilt beleven, of het nu wel of geen strandweer is en of je nu met je eigen gezin op vakantie gaat of met een grote familie of vriendengroep. Twijfel jij nog of je een strandhuis of strandvilla wilt huren? Gewoon doen!

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland