Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Vergoedingen bij vertraging van vlucht naar Kos


Veel mensen zullen het hele jaar door uitkijken naar hun vakantie. Hoewel je vast je werk leuk vind, is het altijd fijn om even een pauze te houden en te genieten van je verdiende reis. Wanneer je even weggaat uit het vertrouwde en een nieuwe omgeving gaat ontdekken kom je uitgerust thuis. Waar je niet uitgerust van raakt is een vertraging van je vlucht. Gelukkig heb je wel recht op een vergoeding, want het is toch een onderbreking van de vakantie. In dit artikel lees je over hoe je deze vergoeding kunt krijgen. Zo hoef je je hier niet meer druk over te maken wanneer je op vakantie bent.

Ga voorbereid op pad

Om naast vergoedingsstress overige vakantiestress te voorkomen is voorbereiding echt het halve werk. Met onderstaande tips sta jij niet gestrest bij de douane!

– Arriveer vroeg op het vliegveld. Voor Europese vluchten wordt aangeraden om twee uur van tevoren in te checken, voor internationale vluchten is dit drie uur. Zo heb je genoeg tijd om in te checken en door de douane te gaan.

– Controleer of je reisdocumenten zoals een paspoort, ID of visum niet verlopen zijn. Het zou toch balen zijn wanneer je hierdoor je vlucht mist.

– Controleer de bagageregels. Er zijn een aantal algemene regels, zoals dat je maximaal 1000 ml bij je mag hebben in de handbagage. De verpakkingen mogen elk maximaal 100 ml bevatten. Deze dien je te plaatsen in een doorzichtige zak. Producten die het aantal milliliters overschrijden mogen wel mee aan boord wanneer ze na de security gekocht zijn. Scherpe voorwerpen als scharen en nagelvijlen mogen alleen mee in het ruim. Let hier dus zeker op bij het inpakken.

– Bewaar alle vloeistoffen op één plek en houdt elektronische apparatuur apart. Dit moet je vaak uit de bagage halen, op deze manier zal dit soepel en snel verlopen.

– Deel je koffer logisch in. Het oprollen van kleding en speciale cubes om kleding in mee te nemen zijn hiervoor handig. Je zorgt niet alleen voor overzicht, maar bespaart ook ruimte.

– Trek kleding aan die lekker zit. Vooral bij lange vluchten is dit fijn. In het vliegtuig is het vaak kouder, dus draag laagjes zodat je je kunt kleden naar de omstandigheden.

– Koop geen eten aan boord, maar zorg voor je eigen snacks. Dit is goedkoper, maar ook gezonder dan het eten dat wordt aangeboden aan boord.

Wat krijg je vergoed bij de vertraging van je vlucht?

Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt, maar er bestaat een kans dat je vlucht vertraging oploopt. Wanneer je er op het vliegveld achter komt dat je vlucht later gaat of geschrapt wordt is dit fijn. Wanneer je dan uiteindelijk je vakantiebestemming bereikt laat je dit slechte begin vaak achter je. Dit is zonde, want zo loop je de vergoeding van de vertraging mis!

Via een claimbureau kun je gemakkelijk de vergoeding claimen. Het enige wat jij hoeft te doen is het doorgeven van je persoonlijke gegevens. Ook de vluchtgegevens zijn nodig om de claim te voltooien. Dit bespaart je veel tijd en levert je toch nog een bedrag op. Makkelijker kan haast niet!

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland