Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

BBQ op het strand

Tijdens onze vakantie in juni zijn wij op een avond uitgenodigd door een Griekse vriend van ons (Yiannis) voor een strand-bbq, samen met enkele collega’s van hem van de school waar onderwijzer is.

Om 18.30 kwamen we aan op een vrijwel verlaten stuk strand, vlakbij Oceanis. Uit de auto’s werd een grote hoeveel spullen geladen om de bbq-plaats gestalte te geven: een tafel, stoeltjes, een grote hoeveelheid plastic zakken met allerlei etenswaren en andere zaken die voor een bbq nodig zijn; alleen was men vergeten een flesopener, een kurkentrekker en een aansteker mee te nemen. Gelukkig hadden wij deze laatste bij ons, anders hadden we rauw vlees moeten eten en een aansteker werkt ook prima als opener. Er was uiteraard ook voor voldoende drank gezorgd: bier, zelfgemaakt bier, ouzo en tsipouro. Wij hadden enkele flessen wijn meegenomen, maar die konden helaas niet ontkurkt worden.

Vlees ontbrak uiteraard ook niet: souvlaki, vis, speklapjes en lamsvlees in ruim voldoende hoeveelheid voor 7 volwassenen en 3 kinderen.

Er was ook een koelbox en een grote zak ijsklontjes. Wat ging er in de koelbox? Juist, het bier; het vlees werd er gewoon naast gelegd en dat in een temperatuur van nog ruim 25 graden.

Het was een prachtige avond. Tegen een uur of 10 gingen enkele volwassenen met de kinderen naar huis. Met vijf personen zijn we nog door gegaan tot 1 uur ‘s nachts. Tegen middernacht begon het overal om ons heen te onweren. Een prachtig gezicht al die bliksemschichten over de zee. We brachten de tijd door met eten, drinken en diepgaande gesprekken zoals deze vaak ontstaan na de nodige ouzo en tsipouro. Toen er ook nog eens een mooie oranje maan opkwam, konden de Grieken zich niet meer bedwingen en begonnen hun zangkwaliteiten te tonen. Gelukkig zijn er geen cd’s van.

Om 1 uur alle troep opgeruimd; jazeker, niet alle Grieken laten alles maar achter zich slingeren. Yiannis heeft ons bij ons appartement afgezet met de auto. Gelukkig is het een vrij brede weg richting Kosstad.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland