Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

De mooiste bezienswaardigheden op Kos


Een vakantie naar het Griekse eiland Kos is geschikt voor verschillende soorten vakantiegangers. Het eiland is enorm veelzijdig en is daarom niet alleen bij zonzoekers populair. Op Kos geniet je van cultuur, natuur, zon, zee en strand. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de schilderachtige bergdorpjes óf bezoek de archeologische bezienswaardigheden op het eiland. We hebben de mooiste bezienswaardigheden van Kos alvast op een rijtje gezet. Zo beleef jij een veelzijdige vakantie op Kos.

1. Asklepion

Het Asklepion is één van de bekendste bezienswaardigheden op Kos en één van de oudste ziekenhuizen ter wereld. Vroeger was het Asklepion een verzameling van ziekenhuizen waar patiënten behandeld werden. Kos staat bekend als het Griekse fietseiland. Je bereikt het Asklepion dan ook gemakkelijk met de fiets. Vanuit Kos-Stad is het ongeveer 3,5 kilometer fietsen over vlakke wegen met kleine hellingen. Het Asklepion is een must-visit tijdens je vakantie op Kos.

2. Kos-Stad

Charmante straatjes, gezellige terrassen en een levendige sfeer. Je vindt het in Kos-Stad. Of je nou in de stad verblijft of ergens anders op het prachtige eiland, een bezoek aan Kos-Stad mag niet ontbreken! Bezoek de verschillende culturele bezienswaardigheden in het oude centrum, de eeuwenoude boom in het stadshart en de archeologische vindplaats van een oude Romeinse stad. Daarnaast is het ook leuk om op stap te gaan in Kos-Stad. In de uitgaansgebieden Diakon en Nafklirou komt het ’s avonds helemaal tot leven. Heb je zin om te shoppen? Ook dan breng je een bezoek aan Kos-Stad. Je scoort hier unieke dingen in kleine Griekse winkeltjes.

3. Palio Pyli

Palio Pyli is het oude deel van het dorp Pyli. Tot ongeveer 1830 werd het oude gedeelte van Pyli bewoond, maar door de cholera epidemie zijn de inwoners gevlucht en niet meer teruggekomen. Het oude deel van het dorpje wordt gezien als een soort spookdorp. Om het oude deel van het dorp te bereiken loop je over smalle en hobbelige trappen. We raden mensen met een beperkte mobiliteit af om een bezoek te brengen aan Palio Pyli. Bewonder de ruïnes en loop via een berg naar de enige taverna in het dorp. Vanaf boven geniet je van een prachtig uitzicht over het landschap. Het nieuwe deel van Pyli vind je op een paar kilometer afstand. Tussen de twee delen ervaar je een wereld van verschil!

4. Bergdorp Zia

In het zuiden van Kos, op de berg Dikeos, ligt het schilderachtige bergdorpje Zia. Dit kleurrijke dorp ligt op circa 15 kilometer ten westen van Kos-stad en is het populairste bergdorp van heel Kos. Slenter door de kronkelige straatjes met gezellige restaurants, tavernes en winkels met lokale producten. Je bereikt het dorp gemakkelijk met de bus of met de auto. Ondanks dat Kos een fietseiland is raden we af om naar het bergdorp te fietsen. Het dorp ligt namelijk op 350 meter hoogte. Deze hoogte zorgt wel voor een spectaculair uitzicht over het bos, de bergen en de zee.

5. Kefalos

In het zuiden van Kos bezoek je het dorpje Kefalos, de gelijknamige Kefalos-baai en het Kefalos gebergte. Op het hoogste punt van de bergen ligt het dorp Kefalos. Geniet van diverse tavernes, terrassen en winkels in de smalle straatjes met traditionele huisjes. In Kefalos bezoek je ook de overblijfselen van een oude burcht en de windmolen van Papa Vassilis. Tip: combineer je bezoek aan Kefalos met een bezoek aan het bijzondere klooster van Agios Ioannis Thymianos. Omdat het vlakbij Kefalos ligt combineer je gemakkelijk een bezoek aan beide.

6. Embros-Thermae

De thermale bron Embrós Thérme is een perfecte afsluiter voor je veelzijdige vakantie op Kos. Deze warmwaterbron is heerlijk om even helemaal tot rust te komen. Het bronwater van ongeveer 50 graden stroomt via de rotsen naar beneden. Eenmaal beneden mengt het water zich met de zee waardoor de temperatuur een heerlijke 40 graden wordt. Door de zwavel is het een bron met een geneeskrachtige werking. Je bezoekt de bron helemaal gratis en je vindt hem op ongeveer 13 kilometer afstand van Kos-Stad. Na een bezoekje aan deze bron vlieg je helemaal ontspannen terug naar huis.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland