Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Deze plekjes mag je zeker niet missen op Kos


Er zijn talloze goedkope vakanties naar Griekenland te boeken bij verschillende reisorganisaties. Maar het Griekse eiland Kos is toch wel echt een uniek stukje Griekenland. Met het heerlijke eten, de vriendelijke locals en de prachtige stranden is dit eiland een echte must visit! Hierom hebben wij voor jou de leukste hotspots op een rijtje gezet!

Kos-stad

Een echte must see op Kos is uiteraard de hoofdstad Kos-Stad. In deze stad is van alles te zien en te doen! De ligging aan de kust biedt de ideale mogelijkheid om op een terrasje van een heerlijke vismaaltijd te genieten. Neem een kijkje in de Mandraki haven, bewonder het uitzicht op Turkije of koop iets leuks op de overdekte markt. Jullie hoeven je hier niet te vervelen!

Bergdorp Zia

Halverwege het Dikeosgebergte ligt het gezellige bergdorpje Zia. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Vooral ‘s avonds wanneer de zonsondergang eraan komt is het hier echt gezellig. Dit is wel the place to be om de adembenemende zonsondergang te bekijken. Ook kan je in de omgeving een mooie wandeling maken, wat eten of drinken bij de Sunset Balcony taverne of de Byzantijnse kerk bezoeken.

Zoutmeer Tigaki

Een wat rustiger plekje op Kos is het zoutmeer Tigaki, gelegen in de buurt van Alikes. Jaren geleden stond hier een vulkaan, nu zijn de zoutresten nog duidelijk te zien op het zand. Vooral van oktober tot april is dit meer een leuke plek om een bezoek aan te brengen omdat er dan een groep flamingo’s overwintert!

Schiereiland Kefalos

Ten zuidwesten van Kos ligt het schiereiland Kefalos. Hier zijn verschillende verborgen baaien en stranden te vinden! Zo staan Mystic Phenomenal Beach en Kavo Paradiso Beach bekend als prachtige stranden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Geniet hier van het heerlijke weer en de mooie omgeving!

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland