Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Heerlijk op vakantie naar Kos

Ga je naar Kos of overweeg je een vakantie Kos? Kos is een mooi eiland waar het in mei t/m oktober heerlijk rond de 25 graden is. Het eiland niet zo groot, met een oppervlakte van ongeveer 290 km² is het een gemakkelijk eiland om met de auto rond te toeren! Kos staat al jarenlang in de top 5 van best bezochte Griekse eilanden. Ook ligt Kos op minder dan 4 uur vliegen vanaf Brussel, ideaal! Je auto parkeren op luchthaven Charleroi kan eenvoudig en vlieg direct naar Kos! Benieuwd naar de echte vakantietips over Kos? Wat zijn de leukste bezienswaardigheden, waar vind je de mooiste stranden en leukste hotels? Lees dan snel verder!

Bezienswaardigheden Kos

Er is zo veel te doen op Kos! Maar wat zijn nou de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken op dit eiland? Je leest ze hier:

Het Romeinse Odeon:
Het Romeinse Odeon is een amfitheater dat goed bewaard is gebleven. Vanuit de haven van Kos kun je deze attractie bezoeken. Er zijn mooie mozaïeken te bewonderen en je ziet goed hoe het er vroeger uitgezien heeft! Het amfitheater bezoeken is gratis en dus zeker de moeite waard.

Kos-stad:
Heb je het amfitheater bezocht? Dan kun je richting de haven van Kos-Stad om ook tijdens je vakantie Kos-stad te bezoeken. Kos-stad is een sfeervolle stad en er is altijd wat te beleven! De haven wordt druk bezocht, lokale mensen drinken een koffietje op de gezellige terrasjes en je kunt natuurlijk de markt bezoeken met verse vis. Wil je overnachten in deze mooie stad? Hier vind je de hotels in Kos-Stad!

Windmolen ‘Milos tou Papa’:
De windmolen heet “Milos tou Papa” en tegenover de windmolen is het ‘Traditionele huis van Antimachia’. Als je de windmolen en het huis bezoekt begrijp je hoe de mensen vroeger hebben geleefd. Ga je eind van de zomer op vakantie? Dan kun je ook het honing-festival nog meemaken met leuke muziek en lekkere honing hapjes.

Bergdorp Zia:
Het mooiste bergdorpje van Kos is Zia. Dit dorp heeft kleurrijke huizen en veel winkels, je kunt er dus uren lang rondsnuffelen. Ook zijn er veel restaurantjes met de authentieke Griekse gerechten. Zia ligt op een berg vandaar dat er ook een prachtig uitzicht te bewonderen is.

Mooie stranden Kos

Kos beschikt over erg veel verschillende stranden. Maar welke zijn zeker een bezoekje waard?

Paradise Beach:
De naam zegt het al, dit strand een van de allermooiste stranden van het eiland. De mooie baai is omringd door bomen en de zee is prachtig helder blauw. Je kunt op het strand veel watersporten beoefenen zoals surfen en jetskiën. Daarnaast zijn er ook heerlijke restaurants en eetcafétjes op het strand!

Camel Beach:
Dit strand ligt niet zo ver van Paradise Beach. Je kunt dus beide stranden in een dag bezoeken! Het is een fijn zandstrand met comfortabele ligbedden en parasols. De zee is kristalhelder, dus heerlijk voor een frisse duik. Ook zijn er eettentjes aanwezig.

Tigaki:
Het Tigaki strand is een van de meest bezochte stranden van Kos. Het is een klein plaatsje met winkels, restaurants, terrasjes en dit mooie strand. Op het strand zijn er veel watersportfaciliteiten zoals waterfietsen of achter de boot hangen op een banaan.

Kos met kinderen

Met kinderen op vakantie dan is Kos een goede bestemming, het is namelijk een veilige en leuke bestemming. Op het eiland zijn verschillende hotels waar voor kinderen veel te beleven is zoals entertainment in de vorm van spelletjes, knutselen, mini-disco en shows. Ook is er een bos vol pauwen te bezoeken. Dit bos vind je vlakbij het dorp Andimáchia en is absoluut een bezoekje waard! Vooral aan de Noordkust zijn meerdere familiehotels. Ga je voor een vakantie Kos All Inclusive dan kun je het beste een van de grotere hotels kiezen, die hebben de meeste opties. Bekijk hier hotels voor een goedkope vakantie naar Kos.

Kort samengevat. Kos is een mooi eiland met gastvrije eilandbevolking en in het centrum kun je goed winkelen en heerlijk eten. Het eiland is rijk aan prachtige stranden en bijzondere bezienswaardigheden om te bezoeken. Heb jij al zin in jouw volgende vakantie naar Kos?

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland