Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Nederlandse TV kijken in Griekenland

Vervelend als net die ene voetbalwedstrijd uitgezonden wordt wanneer jij aan het strand in Griekenland aan het genieten bent, toch? Soms wil je even iets kijken wat op Nederlandse televisie uitgezonden wordt als je in het buitenland bent. Het kan veel gedoe opleveren en tegen de tijd dat het lukt, is het programma alweer afgelopen. Wat steeds meer mensen ontdekken, is dat het ook heel gemakkelijk kan. Namelijk met een VPN-verbinding. Een van de voordelen van een VPN is dat je in het buitenland Nederlandse televisie kunt ontvangen. Hoe dat werkt en welke VPN je dan moet hebben lees je hier.

Hoe werkt een VPN

Normaalgesproken als je in het buitenland Nederlandse televisie wil kijken zal de website geblokkeerd worden. Dit heeft vaak te maken met uitzendrechten die bepaalde programma’s niet bezitten. Ook websites als Uitzending Gemist en RTL XL zullen niet beschikbaar zijn.

Een VPN zorgt onder andere dat jij anoniem op het internet bent. Dat betekent dat je IP-adres nergens aan gekoppeld wordt. Zo weet het internet feitelijk niet dat je in het buitenland bent. Je verbindt de VPN met een server in Nederland waardoor het internetgebruik als het ware omgeleid wordt. Doordat het gebruik via een server in Nederland geleid wordt, denkt jouw device dat hij zich in Nederland bevindt. De Nederlandse televisiezenders zullen daardoor niet geblokkeerd worden. Ook werkt het om programma’s terug te kijken met bijvoorbeeld Uitzending Gemist. Netflix werkt hiermee soms wel en soms niet. Deze app is actief in een poging tot het blokkeren van de VPN-truc. Daarom zal het met sommige servers niet werken en met andere wel. Het kan lonen om dus een aantal Nederlandse servers te proberen als het niet lukt.

Welke VPN moet ik dan hebben

Als je in Griekenland Nederlandse televisie wenst te ontvangen, probeer dan een van deze VPN-verbindingen. De meeste goede VPN-verbindingen zijn betaald, maar dit kan echt al vanaf €2 per maand. Het is een hele fijn service die ze ermee bieden, dus is een paar euro het zeker waard. Bovendien levert het nog veel meer voordelen op. Zoals een beveiligd netwerk waar je veilig je bankzaken op kunt regelen. Ook zorgt het ervoor dat je goedkopere hotels kunt boeken omdat internet niet weet dat jouw IP-adres vaker naar deze reizen gezocht heeft. Aanbieders van hotels en tickets bieden hun diensten dan goedkoper aan.

Iedere VPN heeft zijn eigen specifieke voordelen. Zo is Express VPN de grootste ter wereld en heeft de meeste servers in de meeste landen. De kans dat de verbinding goed en snel is, is dan erg groot. Cyber Host is goedkoop en kun je binnen 45 dagen terugdraaien als je er niet blij mee bent. Met Nord VPN kun je met wel zes apparaten tegelijk op de verbinding. Surfshark staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Deze kenmerken kun je allemaal vergelijken en op basis daarvan kun je kiezen welke het beste bij je wensen aansluit. Bijna allemaal bieden ze ook toegang tot Netflix. In bepaalde landen kun je namelijk helemaal geen Netflix kijken omdat het daar niet beschikbaar is. Ook dat probleem is met een VPN vaak opgelost.

Nederlandse televisie in Griekenland

Kortom, wil je buitenlandse televisie bekijken in Nederland dan is dit de oplossing. Nadat je een keuze gemaakt hebt, kost het ongeveer vijf minuten om de VPN te installeren en klaar te maken voor gebruik. Zo kun je tijdens je vakantie in Griekenland heerlijk genieten van Nederlandse sportwedstrijden of een aflevering “Wie is de mol?”. Na een dagje aan het strand en een diner met souvlaki en gyros is dat toch een cadeautje? Daarnaast levert het je nog vele andere voordelen op, zonder dat je er iets extra’s voor hoeft te doen.

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland