Kos bij nacht
Schitterende zonsondergang
Blauw-witte huisjes
Fraaie kerkjes op Kos

Wat te doen tijdens een regenachtige dag tijdens je vakantie op Kos?


Een vakantiedag met regenachtige weersvoorspelling is niet iets om naar uit te kijken. Een dagje naar het strand, fietsen of lekker slenteren door een vreemde stad, je kunt het maar beter even opzij zetten. Je plannen vallen figuurlijk gezien in het water. Hoe maak je van een dag vol regen dan toch een leuke vakantiedag? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Een Museum bezoeken

Ten eerste is het bezoeken van een museum de moeite waard. De echte cultuurliefhebbers hebben vaak wel een lijstje met musea, die zij nog graag willen zien. Ook wanneer dit niet het geval is, kan een museumbezoek je positief verrassen. Op veel plekken is er een grote diversiteit aan musea beschikbaar. Je kunt denken aan een museum waar schilderijen of beelden te bewonderen zijn, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Het verdiepen in de geschiedenis van een land of tijdperk kan ook erg interessant zijn. Ook zijn er musea waar je als bezoeker actief bezig bent, bijvoorbeeld bij een interactieve tentoonstelling. Voor gezinnen met kinderen biedt dit vaak een leuke en leerzame ervaring.

Leren voor je PADI theorie

Wanneer je een sportief persoon bent, kun je een regenachtige dag goed gebruiken als voorbereiding op een actieve ervaring. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het behalen van een duikbrevet. De eerste stap van de PADI duikcursus bestaat uit het theorie gedeelte, wat online kan worden gedaan. Een ideale invulling voor een regenachtige dag in een hotelkamer of vakantiehuisje! Na het behalen van theorie-examen ligt er een mooie ervaring onder water voor je in het verschiet.

Online gokken vanaf je hotelkamer

Natuurlijk kun je ook gewoon het vermaak binnenshuis op zoeken, wanneer het buiten geen mooi weer is. Internet biedt allerlei vormen van afleiding, zoals een film kijken of een digitaal spelletje doen. Wil je daarbij ook nog wat euro’s verdienen? Dan kun je een keer het online gokken proberen. Er zijn verschillende goksites, die ook goed toegankelijk zijn voor een beginnende gokker. Een paar uurtjes gokken kan je lol bieden. Ook kan een Black Jack spelen op bijvoorbeeld casinovinder.com behoorlijk spannend zijn, waardoor de tijd voorbij vliegt. Mocht je tot de gelukkigen behoren, dan verdien je zo tijdens een regenachtige vakantiedag de nodige euro’s. Die opbrengst komt later in je vakantie vast goed van pas.

Bezoek een Aquarium of dierentuin

Tot slot een goede tip voor een dierenliefhebber. Een zeeaquarium is een leuke attractie voor een regenachtige dag. De onderwaterwereld heeft zoveel moois te bieden. Er zijn vissen in de meest prachtige kleuren, afkomstig uit alle delen van de wereld. Naast de vissen is er nog zoveel meer te ontdekken, denk aan de kwallen, krabben en een grote diversiteit aan planten. Alles is overdekt, wat bijvoorbeeld bij een dierentuin niet het geval is. Ook met kinderen is een zeeaquarium een bezoekje waard.

Kortom ook op een regenachtige vakantiedag zijn er genoeg mogelijkheden om er een leuke dag van te maken!

Restauranttips

Bekijk restaurants en tips over lekker eten in Kos

Advertenties

Auto huren op Kos?

Safari Rent-a-car Griekenland